CHOCO LIBRE – kako je počela naša čokoladna priča

Ručno rađena čokolada – Choco Libre

Kod nas je sve počelo sasvim slučajno, pa tako i ova handmade čokolada. Choco Libre je više od čokolade, ona je naš slatki gušt koji promovira aceto na jednoj drugoj razini. Pašman Libre je naš prvi veliki proizvod i zato ga želimo degustirati na razne načine.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

LIMITIRANA EDICIJA ČOKOLADE

Vjerovali ili ne, ovu čokoladu je Krsto napravio sebi, a svi koji su je kušali traže još. ?

Nikada ju nećemo raditi u velikim količinama. Bit će dostupna samo kad Krsta uhvati inspiracija i svaka serija će biti malo drugačija, jer je to ono što ju čini posebnom.

Kada jednom kreneš u proizvodnju, razvoj nikada ne prestaje. Najprije se baciš na istraživanje, pa posadiš čili, maslinu, smokvu, aloa veru. Onda razmišljaš o svim beskrajnim mogućnostima koje ti ovaj trenutak pruža, i zatim napraviš nešto dobro od toga što imaš. Izvanredan je osjećaj kada svoju sirovinu i ideju napokon pretočiš u proizvod. Tako smo u našem razvoju došli i do čokolade, iako nam to nije bilo u planu.

krsto-izrađuje-čokoladu-opg-matulic

EDUKACIJA KOD VRSNOG SLASTIČARA ROBERTA PERIĆA

Imali smo aceto od smokve, Pašman Libre, kojem smo željeli dati još jednu dimenziju. I čokolada je bila baš ono što nam je savršeno došlo u tom trenutku. Nismo željeli učiti na vlastitim pogreškama i pokušavati napraviti čokoladu dok nešto ne“ ispadne“ iz kalupa. Kada  si dugo proizvođač, jedna od dobrih stvari je ta da se prestaneš zavaravati da sve možeš sam i da je sve na internetu. Ako želiš na tržište izbaciti kvalitetan proizvod, onda se  stvarno moraš potruditi i educirati. Mi smo se odlučili za edukaciju kod Roberta Perića, vrsnog slastičara i  čokolatijera, čovika koji zna kako čokolada diše. 

Robert je u našem proizvodnom pogonu proveo dva dana i uveo nas u tajni život čokolade. Uživali smo u učenju, u proizvodnji, u pričama o povijesti čokolade i naravno degustaciji. ? 

Kako je Krsto oduvijek obožavatelj svega što je slatko, uhvatilo ga je pravo čokoladno ludilo pa je danima proizvodio i isprobavao kombinacije aceta s raznim vrstama čokolade. 

Choco-Libre

I tako je krenula ova naša slatka čokoladna priča. Nakon aceta od smokve, pa maraške stigla je Choco Libre, sasvim drugačija čokolada sa acetom i maslinovim uljem. Upgrade na Matulić delikatese. Još jedan pothvat koji nas veseli. Nadamo se da će razveseliti i vas! <3