Najčešća pitanja

Povrat proizvoda i zamjene

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima: Isporuka proizvoda koja nije naručena, isporuka proizvoda kojima je istekao rok trajanja, isporuka proizvoda koji ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Potvrditi ćemo primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor sukladno Zakonu o zaštiti potrošača šaljemo Kupcu u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, Kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

U slučaju nemogućnosti isporuke drugog proizvoda, nadoknaditi ćemo kupcu njegove troškove povrata robe i vrijednost robe koju više nismo u mogućnosti isporučiti.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni. Svi proizvodi koje prodajemo ispravno su skladišteni u originalnoj ambalaži. Rok trajanja koji je označen na ambalaži vrijedi jedino ako se ispravno skladišti, kako je označeno na deklaraciji.

Što da napravim ako proizvod stigne oštećen?

Prihvatiti ćemo u cijelosti povrat oštećenih, neispravnih ili pogrešno isporučenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. Proizvod nam pošaljite natrag na adresu: OPG Matulić, Pašman 2, 23262, Pašman, Hrvatska. Po primitku ćemo Vam poslati novi proizvod ili povrat novca.

Kako mogu vratiti ili zamijeniti poklon?

Ukoliko je poklon koji ste primili kupljen od nas potrebno je predočiti račun kupnje i možete ga zamijeniti ako je proizvod neotvoren i nekorišten. U tom slučaju snosite jedino trošak slanja proizvoda te trošak ponovnog slanja zamjenskog proizvoda. Nije moguće dobiti povrat novca za poklone osim ako se ne radi o oštećenom proizvodu.

Kako i kada ću dobiti povrat novca?

Povrat novca ćete dobiti čim primimo i pregledamo vraćene proizvode na isto sredstvo plaćanja kojim je proizvod plaćen.

Uvjeti prodaje

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih u web dućanu www.opgmatulic.com (u daljnjem tekstu «robe») je OPG Matulić, Pašman, a Kupac robe je posjetitelj internet kataloga koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Kako se obavlja naručivanje online?

Roba se naručuje elektronskim obrascem. Kupac mora ispuniti Profil s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.

Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznate sve o njemu te ga bolje pogledati, a želite li ga kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj.

U košarici možete birati količine, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša vam je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati naš izlog.

Po završetku shoppinga, vratite se na košaricu i odaberite završi narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže vam na e-mail adresu.

Koje su opcije plaćanja?

Plaćanje je moguće izvršiti na sljedeće načine:

1. Uplatom na račun – Internet bankarstvo.

2. Pouzećem – Unutar Republike Hrvatske svoje narudžbe možete platiti pouzećem. Plaćanje se obavlja prilikom preuzimanja robe a plaća se dostavljaču ili u poslovnici kurirske službe ili Hrvatske Pošte ako sami dolazite po pošiljku.

3. Kreditnom ili debitnom karticom čiju transakciju osigurava Corvus Pay.

4. Putem Paypala.

Narudžbe iz inozemstva možete platiti kreditnim ili debitnim karticama ili putem Paypala.

Kod izbora načina plaćanja, na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili u ranijem koraku načinom koji te odabrali. Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo vam naručene artikle.

Po završetku shoppinga, vratite se na košaricu i odaberite završi narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže vam na e-mail adresu.

Koje su opcije dostave i u koje zemlje šaljete svoje proizvode?

Republika Hrvatska

OPG Matulić prehrambene i kozmetičke proizvode Unutar Republike Hrvatske šaljemo kurirskom službom GLS po cijeni od 4 EUR.

Rok za dostavu narudžbi unutar Republike Hrvatske je do 3 radna dana.

Europska Unija

OPG Matulić prehrambene i kozmetičke proizvode Unutar Europske Unije šaljemo putem Eurosendera.

Rok za dostavu narudžbi unutar Europske Unije je do 2 tjedna.

Ostatak Svijeta

Za sada nismo u mogućnosti osigurati dostavu naših proizvoda izvan granica Europske Unije međutim radimo na tome!

Kako će biti pakirana moja narudžba?

Ovisno o broju naručenih proizvoda, narudžbe pakiramo u mjehuricima podstavljenu omotnicu ili u kutiju ako se radi o više proizvoda ili proizvodima pakiranima u staklo, tada dodatno oblažemo bočice kartonom.

Gdje se još mogu kupiti Vaši proizvodi?

Osim u našem online shopu, naše proizvode možete kupiti u našem dućanu na otoku Pašmanu te u ostalim specijaliziranim trgovinama diljem Hrvatske:

Kada mogu očekivati svoju narudžbu?

Dužina dostave ovisi o odabranom načinu dostave i lokaciji za dostavu. 

Republika Hrvatska

Narudžbe stižu GLSom u roku 3 radna dana.

Europska Unija

Austrija, Slovenija, Njemačka u roku 7 radnih dana.

Španjolska, Francuska, Belgija, Italija do 3 tjedna.

Moj račun i narudžbe

Kako mogu promijeniti lozinku na svom korisničkom računu?

Ukoliko želite promijeniti lozinku na svom korisničkom računu prijavite se na stranici sa svojim postojećim korisničkim imenom i lozinkom te na stranici Moj račun možete zamijeniti ili ažurirati pristupne podatke te ostale podatke o kupcu.

Kako mogu izmjeniti postojeću narudžbu?

Postojeću narudžbu možete izmjeniti isključivo prije nego što je poslana i prije nego što ste dobili kod za praćenje narudžbe slanjem upita putem stranice Kontakt ili putem WhatsApp poruke.

Kako se koristi promo kod?

Promotivni kod koji ste vidjeli na stranici ili dobili putem email newslettera možete upisati u polje za promotivni kod prije upisivanja podataka za slanje i plaćanje na stranici naplate.

Kreirali ste profil kupca na našoj staroj web stranici i sada se ne možete prijaviti?

Ukoliko ste kreirali svoj profil na našoj staroj web stranici postoji mogučnost da naša nova web stranica neće prepoznati Vašu staru lozinku. U tom slučaju odite na Prijava, kliknite na ‘Zaboravila/zaboravio sam lozinku’ i upišite svoju email adresu. U svoj email sandučić ćete dobiti link za postavljanje nove lozinke s kojom ćete se moći prijavljivati u svoj račun.

Tu smo za Vas za sva pitanja!