Njega suhe kože u 3 koraka

Pjena-za-ciscenje-lica-Belle-OPG-Matulic

Suha koža lica još je uvijek jedan od najčešćih stanja kože, posebno kod populacije iznad tridesete godine. Ponekad je suhoća uzrokovana prirodnim procesom starenja i genetskim predispozicijama, ali često smo sami odgovorni za takvo stanje.

Korištenje agresivnih sredstava za pranje lica, nepravilna prehrana, izlaganje kože suncu – sve to može biti okidač za suhu i osjetljivu kožu u budućnosti. Kako bi osigurali našoj koži potrebne nutrijente i dodatno je hidratizirali, moramo paziti što koristimo u svakodnevnoj njezi.

1.Čistite lice prirodnim pjenama ili gelovima koji dodatno ne isušuju kožu.

Čišćenje lica je prvi korak u njezi i zato moramo biti oprezni prilikom kupnje tih preparata. Preporuka je da su sredstva za čišćenje lica blaga, da sadrže hidrolate i prirodne surfaktante te da ne ostavljaju osjećaj suhe i zategnute kože nakon korištenja. U našoj liniji imate pjenu za čišćenje lica Belle koja sadrži čak 70% hidrolata smilja i aloa veru koji daju dodatnu njegu suhoj koži.

Rebelle_piling_za_lice_i_tijelo

Napravite piling lica jednom tjedno kako biste odbacili mrtve stanice kože i potaknuli regeneraciju novih. Za suhu kožu dobri su kremasti pilinzi. Rebelle je primjer pilnga koji istodobno njeguje i čisti kožu. Prilikom masaže lica krema se upije u kožu, a koštice marelice zatim se isperu.

2. Napravite masku za lice.

Budite kreativni, zavirite u kuhinju i složite si sami hranjivu masku za lice. Naš favorit kućne izrade je maska s medom. Dovoljno ga je namazati na lice i ostaviti da djeluje 5 minuta. S malo mlake vode prstima umasirati u lice prije ispiranja. Med je bogat antioksidansima i izvrstan je prirodni ovlaživač kože.

3. Koristite svakodnevno hidratantne kreme.

Neka vaš izbor bude hranjiva, hidratantna krema s finim uljima i hidrolatima. Ako već nemate svoju omiljenu kremu, pogledajte u naš webshop i potražite Immortelle. Idealna je za svakodnevnu njegu suhe kože lica.

Imortelle_krema_za_lice

Njega suhe kože traži više pažnje, ali ako na vrijeme hidratizirate i njegujete svoje lice odgovarajućim preparatima, rezultati neće izostati!

Prijavite se na newsletter za 15% popusta!