Ana i Krsto Matulić

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Pozdrav, mi smo obitelj Matulić.

Otočna 'izolacija' za nas je izvor beskrajne kreativnosti. Kvalitetu svojih ručno rađenih proizvoda temeljimo na otočkoj tradiciji i lokalno uzgojenim sastojcima.

Kako voljeti, osjećati i živjeti otok, sa svim prirodnim blagom koje on nudi, već gotovo cijelo desetljeće svojim primjerom pokazuju supružnici Ana i Krsto Matulić iz Pašmana na istoimenom otoku vlasnici OPG-a Matulić, poznati i priznati diljem Hrvatske, ali i u mnogim zemljama Europske unije, postali su zaštitni znak kvalitete utemeljene na otočnoj tradiciji. Predstavnici su nove, mlade generacije koja je shvatila da je otočna izolacija zapravo izvor beskrajne kreativnosti.

A da njihova maštovitost i inovativnost uistinu nemaju granica, dokazuju svojim kozmetičkim i prehrambenim proizvodima koji su postali must have.

Ana, slijedeći svjetski pokret slow cosmétique, kreira sapune od maslinova ulja, šampone, kreme za lice zasnovane na ekološkoj kozmetici koja se proizvodi doma, ručno, od 100 posto prirodnih sastojaka i u malim količinama. Za svoju kozmetičku liniju Ana je osvojila više od 20 oznaka za kvalitetu i izvornost Hrvatski otočni proizvod.

"Za osmišljavanje kozmetičkih proizvoda me inspirira netaknuta priroda otoka Pašmana te potrebe žena koje žele znati porijeklo sastojaka kozmetike koje koriste. A imena proizvoda najčešće osmišljavamo skupa na turističkim putovanjima tokom jeseni i zime."

Ana Matulić

Delikatese sa Pašmana

Delikatese sa Pašmana

Gotovo „preko noći“, pašmanski vinski ocat, Pašmanero - umak od čilija, Pašman Libre – aceto od smokava, aromatizirano domaće maslinovo ulje ili, pak, morska sol aromatizirana pašmanskim ručno branim travama našli su put do istinskih gurmana i kuhara.
Prirodna kozmetika

Prirodna kozmetika

Dok je Anina kozmetika polako dobivala kultni status, osobito hidratantna krema sa smiljem – Immortelle i hijaluronski Serum Essentielle, Krsto se posvetio prehrambenim proizvodima, također utemeljenima na otočnoj tradiciji i izvornosti.
NOVO: Čokolade

NOVO: Čokolade

Edukaciju za proizvodnju čokolade radio nam je Robert Perić slastičar i čokolatijer iz Pule. U našoj ponudi sada možete pronaći Krstine čokolade sa čilijem i dvije vrste aceta.

LOKALNE NAGRADE I INTERNACIONALNA PRIZNANJA

Sueperior-taste-award-2017
Suncokret-ruralnog-Turizma-nagrada
Great-taste-2021
Superior-taste-Award-2018
hrvatski-otocki-proizvod
International-taste-gold-award-2020
International-suerior-taste-award-2020
Inernational-taste-award-Silver-2020
Judges-award-2020

OPG Matulić nagrađivan je i na Noćnjaku, dvaput su dobili i priznanje Suncokret ruralnog turizma, a njihovi proizvodi postali su zaštitni znak i otoka Pašmana i Zadarske županije.

Popularnost Krstinih proizvoda na domaćem tržištu pratio je uspjeh pred iznimno strogim inozemnim ocjenjivačkim sudom.

Ljuti umak Pašmanero i balzamični ocat od smokava Pašman Libre osvojili su dvije godine zaredom u Bruxellesu prestižnu nagradu Superior Taste Award, a Krsto Matulić postao je prvi mali proizvođač iz Hrvatske koji je osvojio to priznanje.

Ali međunarodnim nagradama tu nije kraj, jer su početkom 2020. godine u talijanskoj Bresci, na prvom International Taste Awardsu u Italiji, OPG-u Matulić uručene tri nagrade: zlato za aceto od smokava Pašman Libre te srebro za ljuti umak od čilija Pašmanero i pašmanski vinski ocat.

Dodanu vrijednost otočnim proizvodima OPG-a Matulić dao je originalan i prepoznatljiv vizualni identitet koji od prvoga dana potpisuje zagrebački Hand Design Studio.

O nama su izvještavali

Gloria-logo
Slobodna-dalmacija-logo
HRT-logo
Women-in-adria-logo
Journal-logo
Zadarski-list-logo
Jutarnji-list-logo
iDeoz-logo
RTL-televizija-logo
Le-Telegramme-logo