Tagliata od tune s acetom od maraške

Tagliata-od-tune-s-acetom-od-maraške

Naglo pečen odrezak tune narezan na kriške začinili smo redukcijom našeg aceta od maraške. Baš zato što tuna ima svojstva „ribljeg bifteka“, može se i pripremati na načine na koje se priprema i ovaj nacjenjeniji komad mesa. Tagliata od tune je mnogima omiljena tagliata, veći, naglo pečen komad bifteka narezan na kriške, odličan je izbor i ako vam u ruke dođe poveći odrezak svježe tune. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Intenzivno meso tune odlično se slaže s kiselkastim notama, pa smo kao bazu umaka za prelijevanje upotrijebili naš aceto od maraške. Nema tu puno mudrosti – aceto smo reducirali i svježe pečenu tunu prelili s tim zgusnutim umakom. 

Tagliata od tune izvrsno pristaje uz sve vrste zelenih salata, osobito onih intenzivnijeg okusa, poput rikule, ali i uz sir parmezan narezan na ploškice. 

Tagliata od tune s acetom od maraške

Prep time

10

Thank you for reading this post, don’t forget to subscribe!minute
Cooking time

20

minute


Sastojci

Upute

  • U tavu ulijte žlicu maslinova ulja i dobro je zagrijte.
  • Odrezak tune pecite na jačoj vatri 3 minute s jedne strane, te ga pažljivo okrenite lopaticom i pecite još 2 minute s druge strane.
  • Odrezak izvadite na drvenu dasku i pustite da odmori 2-3 minute.
  • U lončić ulijte 3 žlice aceta od maraške i zagrijte. Neka kuha na srednje jakoj vatri oko 5 minuta, dok tekućina ne ispari, i ne dobijete gust umak. Koji put tijekom procesa promiješajte.
  • Oštrim nožem režite kriške tune debljine oko 0,5-1 cm. Iznutra će biti ružičasta.
  • Na posteljicu od svježih lisnatih salata poslažite kriške tune, posolite je aromatiziranom soli i nakapajte redukcijom aceta. Pospite svježim šipkom. 

    tuna-recept